Így válassz babanaplót, ha fontosak Neked az emlékek

A baba érkezésekor rengeteg mindenre kell odafigyelni, és egy babanapló nem feltétlenül az első dolog, amire az ember gondolna. Azonban egy babanapló segítségével megőrizhetjük az emlékeket és következtethetünk a baba szokásaira és fejlődésére. Ha babanaplót választunk, érdemes néhány dolgot figyelembe venni.

 

Először is, fontos megfontolni, hogy milyen típusú babanaplót szeretnénk. Vannak olyanok, amelyeknek egyszerűen csak az a feladatuk, hogy feljegyezzék a baba etetési és alvási szokásait, míg mások sokkal részletesebbek, és tartalmazzák a baba fejlődési mérföldköveit, az orvosi ellátás részleteit, valamint a szülői gondozásra vonatkozó információkat. Érdemes végiggondolni, hogy melyik típusú babanapló illik jobban a saját igényeinkhez és az életünkbe. A Poronty Products Az elsp két év babanaplója, minden típusú naplózásnak kedvez, hiszen van hely a szemszerű adatoknak, mérföldköveknek, de fényképeknek és lelki hogy létnek is bőven vannak fejezetek szentelve.

 

Másodszor, fontos megfontolni a babanapló méretét. Ha gyakran utazunk vagy sokat tartózkodunk az otthonunktól távol, akkor egy kisebb méretű babanapló jobb lehet számunkra. Ha viszont otthonunkban vagyunk, akkor nagyobb méretű babanapló is megfelelő lehet, amelynek több helye van a feljegyzésekhez és az emlékekhez.

 

Harmadszor, érdemes megfontolni a babanapló anyagát és minőségét. A minőségi babanaplók általában tartósabbak és hosszabb ideig használhatóak. Fontos meggyőződni arról, hogy az anyag nem tartalmaz-e káros anyagokat, amelyek ártalmasak lehetnek a babánk egészségére. Egy cérnafűzött, szövetborítású könyvszerű babanapló például mindig elegánsabb lesz spirál társainál. A színválasztásban is gondolhatunk a jövőre, most még lehet cuki és kedves egy-egy kisállat, mesefigura, de majd mikor a gyerekünk már nagy lesz, lehet nem feltétlen vagyunk már benne a mesefigurákban, így érdemes letisztult és elegáns babanaplót választani, mert azt garantáltan örömmel fogjátok elővenni vagy akár örökre a nappalitokban tartani a polcon.

 

Negyedszer, figyeljünk a babanapló dizájnjára és stílusára. Vannak olyan babanaplók, amelyeknek szép, dekoratív kialakítása van, és van olyan, amely inkább praktikusabb és funkcionálisabb. A babanapló stílusa és dizájnja az egyéni ízlésünkön múlik, de fontos, hogy olyan babanaplót válasszunk, amelyet szívesen használunk, és amely illik a mi életmódunkhoz.

 

Végül, érdemes figyelembe venni a babanapló árát. Érdemes kiszámolnod azt, hogy az adott árért milyen minőséget kapsz. Egy cérnafűzött, kemény fedeles könyvszerű babanapló például sokkal tartósabb, mint füzetszerű, spirál verziói. De azt sem mellékes, hogy mennyi emlék, mennyire részletgazdagon fér el benne. Ugyanazért a naplóért egy 7-10 vagy akár 18 éves napló valószínű jóval kevesebb részletet tartalmazhat, mint egy két éves.

 

Amennyiben babanapló vásárlás előtt állsz, mindenképp nézz szét termékeink között, mert nálunk időtálló, letisztult és örök életre szóló verziókat találsz, amiket majd örömmel fogtok lapozgatni a gimnáziumi ballagás után is egy pohár bor mellett pároddal.

Hozzászólás írása

A hozzászólások csak elfogadás után jelennek meg