A Szivárvány Babák Világnapja – remény és gyógyulás a gyászban

Augusztus 22. különleges nap a világon: ez a Szivárvány Babák Világnapja. Egy nap, amikor a remény és a gyógyulás találkozik azokkal, akik a legnagyobb veszteségen mentek keresztül, amit egy szülő csak átélhet – a perinatális veszteségen.

A „szivárvány baba” kifejezés azokra a gyermekekre utal, akik egy tragikus veszteséget követően születnek meg – akár vetélés, halva születés, vagy korai csecsemőhalál után. Ahogy a szivárvány a vihar után jelenik meg, úgy a szivárvány babák az élet színpompás jelei egy sötét időszak után.

A gyász feldolgozása egy rendkívül személyes és összetett folyamat. Mindenki másként éli meg a veszteséget, és nincs „helyes” vagy „rossz” módja a gyász kezelésének. A legfontosabb, hogy megengedjük magunknak az érzéseink átélését, bármilyenek is legyenek azok.

Ezen a különleges napon szeretnénk támogatni mindazokat, akik a perinatális veszteség fájdalmát tapasztalták. A Szivárvány Babák Világnapja lehetőséget ad arra, hogy megemlékezzünk azokról a kicsikről, akik nem maradhattak velünk, és ünnepeljük azokat, akik a veszteséget követően érkeztek.

Ez a nap emlékeztet minket arra, hogy bár a veszteség fájdalma örökre velünk maradhat, a remény és az élet folytatása mindig lehetséges. A szivárvány nem csak a fájdalmat követő boldogságot jelenti, hanem az erőt is, ami által képesek vagyunk a gyász után újra örömöt találni.

Azoknak, akiknek szüksége van egy kézzelfogható emlékre, ami segít a gyász feldolgozásában, ezen a napon különleges akcióval szeretnénk hozzájárulni gyógyulásukhoz. A Szívünkben perinatális gyászfeldolgozó naplónk és Az első két év babanaplóink augusztus 22-én kedvezményesen elérhető. 

 

Vedd meg Te is most akár csomagban a naplóinkat! 

Hozzászólás írása

A hozzászólások csak elfogadás után jelennek meg